KRYEFAQJA » LAJME » “Qyteti im” në RTSH – Kavaja

“Qyteti im” në RTSH – Kavaja

Ndonëse i ka fillimet në shkullin e XV, Kavaja ka qenë ndër qytetet jo shumë të njohur në Shqipëri. Në shekuj qyteti ka jetuar me tregëti e zejtari, kryesisht prodhim, bakri, qylima dhe poçeri.  Në vitet  e regjimit komunist disa fabrika të mëdha, ajo e gozhdë – bullonave,  fabrika e qelqit dhe ajo e letrës, e renditën Kavajën në një qytet industrial. Por duket se namin Kavajës ja dhanë zhvillimet demokratike. Banorët e saj u bënë kundërshtuesit e parë të regjimit komunist. Më 26 mars 1990 në qytet u zhvillua protesta e parë antikomuniste, dhe më tej qyteti gati u njehësua me aspiratat e shqiptarëve për demokraci. Që nga ajo kohë, kanë kaluar dy dekada e gjysëm, por vetëm vitet e fundit kavajsit po shohin realizimin e këtyre aspiratave. Kamera e “Qyteti im” ju sjell transformimet e Kavajës.

Para Mbrapa
IMG_2618 copy
IMG_2620 copy
IMG_2626 copy 

IMG_2627 copy  

IMG_2628 copy 

IMG_2629 copy 

IMG_2631 copy 

IMG_2633 copy 

IMG_2640 copy 

IMG_2642 copy 

IMG_2648 copy 

IMG_2659 copy 

IMG_2665 copy 

IMG_2669 copy 

IMG_2671 copy 

IMG_2673 copy 

IMG_2681 copy 

IMG_2685 copy

IMG_2698 copy 

IMG_2715 copy 

IMG_2723 copy 

IMG_2727 copy 

IMG_2745 copy 

IMG_2752 copy 

IMG_2757 copy

IMG_2762 copy 

Para Mbrapa