KRYEFAQJA » LAJME » Rama, mbështetje të madhe krijimit të profesionistëve të punës
Rama, mbështetje të madhe krijimit të profesionistëve të punës

Rama, mbështetje të madhe krijimit të profesionistëve të punës

Unë zgjedh arsimin profesional”, panairi për të nxitur zhvillimin e arsimit profesional në vend, si burimi i formimit të profesionistëve, u çel në Tiranë si pjesë e projektit të qeverisë për orientimin e të rinjve për tregun e punës.

Aldo, një programues programesh kompjuterike, ftoi të gjithë të rinjtë të orientohen drejt arsimit profesional. Kryeministri Edi Rama, duke vlerësuar talentin e Aldos, premtoi reformim rrenjësor të politikës në arsimin shqiptar, duke i dhënë një mbështetje të madhe krijimit të profesionistëve të punës.

440 të rinj do të trajnohen në fushën e arsimit profesional, ndërsa 220 prej tyre, për të hartuar plane biznesi. Binjakëzimi i shkollave profesionale me ato të vendeve të BE-së, do të jetë një mundësi për të zgjidhur çështjen e punësimit.

Arsimi profesional, konisderohet si çelësi që do të rigjallëroje profesionet, por edhe do të jetë bazë për zhvillimin e vendit dhe sipërmarrjes.