KRYEFAQJA » LAJME » Rama paralajmëron Greqinë: Koha e fqinjit të pasur që i tregonte arat fqinjit të varfër ka marrë fund mes nesh!
Rama paralajmëron Greqinë: Koha e fqinjit të pasur që i tregonte arat fqinjit të varfër ka marrë fund mes nesh!

Rama paralajmëron Greqinë: Koha e fqinjit të pasur që i tregonte arat fqinjit të varfër ka marrë fund mes nesh!

Marrëdhëniet shqiptaro-greke pritet të njohin zhvillime të reja. Kryeministri socialist Edi Rama ka paralajmëruar një përgjigje për autoritetet greke, të cilët nën sloganin e shkeljes së të drejtave të minoritetit grek në Shqipëri, kanë marrë në mbrojtje disa banorë të Himarës, që po kundërshtojnë prishjen e shtëpive të tyre për ti hapur rrugë zbatimit të një plani urbanistik në qytet. Duke këmbyer mendime në Fejsbuk me qytetarë të ndryshëm lidhur me këto zhvillime, zoti Rama shkruan: “Nesër në kuvend do ta marrin përgjigjen time për sa kanë thënë këto ditë, fqinjët tanë të vjetër e të dashur, me të cilet duhet dhe duam të kemi marrëdhënie të shkëlqyera! E që t’i kemi të tilla, na duhet patjetër të jemi të hapur, të vërtetë e të barabartë me njeri – tjetrin! Sepse koha e fqinjit të pasur që i tregonte arat fqinjit të varfër ka marrë fund mes nesh”. Deklarata e zotit Rama pritet me mjaft interes, pasi ministria e jashtme greke i ka konsideruar si një qasje agresive që nuk i shërben qetësimit të tensionit dhe ecjes përpara në marrëdheniet midis dy vendeve, deklarimet e ministrisë së jashtme shqiptare dhe  të vetë zotit Rama për këtë çështje.