KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Solar Impulse 2, nis fazën e fundit në fluturimin rreth botës

Solar Impulse 2, nis fazën e fundit në fluturimin rreth botës

Avioni zviceran ”Solar Impulse 2” u ngrit sot nga aeroporti i Kajros për fazën e fundit rreth botës. Avioni, që përdor si lëndë djegëse energjinë diellore, pritet të mbërrijë në Abu Dabi më 26 korrik, atje ku edhe u nis për herë të parë, në mars të vitit të kaluar. Avionin e drejton zvicerani Bertrand Piccard, krijues dhe president i projektit ”Solar Impulse”. Ky fluturim pritet të jetë i vështirë në këtë periudhë të vitit, pasi temperaturat e larta në rajon mund të shkaktojnë të ashtuquajturat korrente termike dhe turbolenca, çka mund të detyrojë pilotin të vendosë edhe maskën e oksigjenit për një kohë më të gjatë nga ajo e përllogaritur.