KRYEFAQJA » LAJME » Strategji e re për eleminimin e kultivimit të kanabisit

Strategji e re për eleminimin e kultivimit të kanabisit

Një ditë pas progres raportit të BE-së , si dhe qëndrimet e tij në lidhje me narko-trafikun, qeveria shqiptare, ngre aleancen me agjensitë ndërkombëtare dhe vëndase.

Zv kryeministri Niko Peleshi deklaroi se kjo është iniciativa që do të cojë drejtë eleminimit të kultivimit të lëndëve narkotike në gjithë territorin e vëndit.

Sipas tij, trafikantët jo rastësisht zgjedhin zona të thella dhe popullsi të varfër, duke sjellë përhapjen e fenomenit.

Progres Raporti vlerësoi faktin që janë zbuluar dhe shkatërruar parcela të mbjella me tonelata hashash, por nënvizohet fakti se këto agjensi duhet të lënë gjurmë, duke patur vijimësi.