KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Suela Piciri nga Tirana në La Scala

Suela Piciri nga Tirana në La Scala

Tingulli i violinës së saj është sa kryenec aq edhe i shtruar por mbi të gjitha me një melodi që e veçon. E munguar prej disa kohësh në skenën shqiptare, violinistja Suela Piciri bravurën e saj e tregon në një nga skenat me emër të botës muzikore siç është La scala. Suela e cila për 10 vite ka qënë spala e orkestrës së Teatrit Kombëtar të Operas dhe baletit vjen me një koncert krejt autentik si soliste me orkestrën simfonike të RTSH e për të cilin nuk i mungojnë emocionet.

Një koncert i veçantë dedikuar 90 vjetorit të lindjes së kompozitorit të shquar shqiptar Tish Daija e rikthen violinisten pas gati 6 vitesh që është bërë pjesë e orkestres prestigjioze të la Scalas. Ajo do të interpretoje në koncert së bashku me spallen viole të orkestres së la Scales me Simonide Branconin që në duet sjellin pjesën nga kompozitori Max Bruch.