KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Terra Madre Balkans, vjen me temën “Fermerët vijnë të parët”
Terra Madre Balkans, vjen me temën "Fermerët vijnë të parët"

Terra Madre Balkans, vjen me temën “Fermerët vijnë të parët”

Fermerët vijnë të parët” është tema kryesore qe kete vit do te kete edicioni Terra Madre Balkans 2016 i cili vjen per here te pare ne Shqiperi nga data 2-5 qershor. Synimi kryesor i ketij aktiviteti do te jete venia e theksit ne fermeret e vegjël dhe vendosja e tyre në qendër të axhendave të politikës që të sigurojë zhvillimin e qëndrueshëm të rajonit.

Sink

Rajoni i Ballkanit zoteron shumicën më të madhe të fermerëve të të gjithë Bashkimit Europian. Ne aktivitetin e qershorit i do të ofrohen një seri konferencash dhe debatesh që fokusohen në bujqësinë multifunksionale, të drejtat ligjore të prodhuesve të vegjël, drejtësia sociale, turizmi rural, marketimi i brandeve të produkteve të ndryshme duke patur parasysh integrimin në standartet e BE-së. Do te jene pjesemarres 350 delegatë do të mbërrijnë në Tiranë nga 12 vende pervec Shqiperise jane Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Qipro, Greqia, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia, Rumania, Serbia, Turqia, Italia.