KRYEFAQJA » LAJME » Tirana i është bashkuar sot festivalit të pedalimit

Tirana i është bashkuar sot festivalit të pedalimit

Tirana i është bashkuar sot festivalit të pedalimit, një nismë e presidencës hollandeze të bashkimit europian, me një sërë aktivitetesh të mbajtuara njëkohësisht në kryeqytetet e Evropës. Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj se bashku me ambasdoren e Hollandes në vendin tonë, Debi Van De Weerd peruruan rrugën që kalon në krah të pallatit të kongreseve, të cilën e kanë përshkuar me pas me bicikleta, një rrugë me të gjitha standardet, që do të lehtësoje qarkullimin në këtë zonë. bashkëpunim me Ecovolis, Bashkia e Tiranës vec rrugëve për pedalim po shton edhe vendparkimet e bicikletave. herët nënkryetari i Bashkisë, Arbjan Mazniku dhe ambasadorja e Hollandes, Deëi Van De ëeerd, inaguruan një hapsirë gjelbër i shtohet kryeqytetit. sheshin përbri Bankës Shpipërisë mënyre simbolike me tulipan është projektuar një biciklete.Sot 28 ministrat e transporteve vendeve BE diskutojnë për pedalimin dhe përfitimet vijnë prej tij.