KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Turdo, dënon ashpër vrasjen e një pengu kanadez nga ISIS
xhastin turdo vrasjet filipine denon aktin

Turdo, dënon ashpër vrasjen e një pengu kanadez nga ISIS

Kryeministri i Kanadasë, Xhastin Trudo, dënoi ashper vrasjen e një shtetasi kanadez, të marrë peng nga militantët islamikë në Filipine. Xhon Ridsdel, 68 vjeç, u rrëmbye nga një vend turistik, së bashku me tre persona të tjerë, nga grupi Abu Sajaf, në shtator të vitit 2015. Në nëntor, militantët publikuan një video që tregonte pengjet dhe kërkuan 80 milionë dollarë shpërblim per lirimin e tyre. Afati i pagesës skadoi më 25 prill. Policia ne Filipine tha se pengu Ridsdel eshte ekzekutuar me prerje koke ne rajonin Jolo. Kryeministri kanadez Trudo e quajti vdekjen e Ridsdelit një akt vrasjeje em gjakftohtesi duke premtuar ndeshkimin e pergjegjesve.