KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Vangjelia Verori ka botuar tre vëllimet e para me poezi
Vangjelia Verori - poezi

Vangjelia Verori ka botuar tre vëllimet e para me poezi

Vangjelia Verori është një autore e e re që po hyn dalëngadalë në tregun e poezisë. Ndonëse ajo ka nisur ti shkruajë poezitë e para që në moshë të re, vetëm pak kohë më parë ka botuar tre vëllimet e para me poezi. “Zemra që flet”, “Zemrën lashë peng” dhe “Udhëtoj me Ju” janë vëllimet me poezi të shkruara në periudha të ndryshme të jetës së autores, ku spikat poezia sentimentale. Vetë autoria shprehet se dëshira për të shkruar poezi ka nisur herët, që në shkollë, madje në atë periudhë ajo ka botuar edhe në gazetën lokale të Durrësit “Adriatiku”. Prej 16 vitesh Vangjelia jeton bashkë me familjen në Itali, vend që do ta nxiste për të vazhduar me pasion poezinë si dhe vendimin për botimin e poezive të shumta që ajo i kishte në dorëshkrime. Mjaft e ndjerë është poezia kshtuar babai, të cilën autorja dëshiron ta ndajë me dashamirësit e poezisë. Në lidhje me natyrën e poezisë së saj, Vangjelia Verori i është drejtuar lexuesit me fjalët domethënëse “Mos më gjykoni”. Sic shprehet në parathënien e vëllimit “Zemra flet” çdo poezi e saj ka brenda dhimbje, dashuri, gëzim, hidhërim, mall, dështim e zhgënjim, pra janë fjalë të vërteta zemre.