KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Zgjedhjet presidenciale në Austri, drejt raundit të dytë
zgjedhjet presidenciale austri 2016 raund i dyte

Zgjedhjet presidenciale në Austri, drejt raundit të dytë

Zgjedhjet presidenciale në Austri do të kenë edhe një raund të dytë për arsyen se asnjë nga 6 kandidatët nuk siguroi mbi 50 përqind të votave. Sipas rezultateve të votimit, kandidati Norbert Hofer i Partise Liberale te Austrisë ka marrë 36 % të votave, Aleksander Van der Belen i mbeshtetur nga Partia e Gjelbër ka marre mbi 20% , kurse kandidatet e tjere arriten te mbledhin me pak vota. Norbert Hofer, garon me platformën kundër emigranteve dhe kunder Bashkimit Evropian, ndersa dalja e tij ne krye te gares shihet si goditje per qendren e majte dhe ate te djathte. Balotazhi mbahet me 22 maj.