KRYEFAQJA » Tag Archives: 2016

Tag Archives: 2016

Amnesty International: Raport mbi retorikën politike nga udhëheqësit botëror

Amnesty International, ka publikuar një raport mbi retorikën politike të përdorur gjatë vitit 2016 nga udhëheqësit politik në të gjithë botën. Sipas këtij raporti gjatë vitit 2016 është shënuar një rritje e retorikes helmuese dhe përçarëse në politikë, ndërkohë që është rritur edhe indiferenca ndërkombëtare ndaj krimeve që ndodhin në …

Më shumë

2016 – viti i Kadaresë

ismail kadare, 2016, panairi i librit, studiues, viti i kadarese,

Një panel i veçantë, me pedagogë të Fakultetit të Histori-Filologjisë në Tiranë, studiues dhe kritikë letrarë i është kushtuar në Panairin e Librit, shkrimtarit të madh Ismail Kadare. “Primisimus Inter Pares”, “I pari mes te barabartëve”, ka qënë auditoriumi që përmes referatesh të ndryshme është trajtuar rrënjësisht vepra e Kadaresë, …

Më shumë

Shpallen fituesit e çmimit “Nobel” në fizikë

nobel, cmimi, fizike, fituesit, 2016

Fituesit e Çmimit Nobel 2016 në fizikë hapën derën drejt një botë të panjohur. Tre fizikantët nga Britania kanë zbuluar sekretet e “materies ekzotike”. Shkencëtarët kanë përdorur metoda të avancuara matematikore për të studiuar fazat e pazakonta të materies. Studimet e tyre i hapin rrugë kërkimeve për materiale të reja …

Më shumë

Nis viti i ri shkollor

21 mars, nis testimi për mësuesit e rinj

Në Shqipëri ka nisur viti i ri shkollor 2016-2017. Rreth 392 mijë nxënës janë ulur në bankat e shkollave. Për rreth 27 mijë vogëlushë kjo ditë do të mbetet e shënuar pasi nisin rrugën e vështirë, por të bukur të dijes. Autoritetet e arsimit e vlerësojnë këtë ditë si të …

Më shumë