KRYEFAQJA » Tag Archives: Qyteti im

Tag Archives: Qyteti im

“Qyteti im” në RTSH-Durrësi

durresi qyteti im reportazh rtsh durres

Rrallë ndodh që emri i një qyteti dhe mbiemri që i kanë zgjedhur njerëzit ndër shekuj, të jenë gati sinonime të njëri-tjetrit. I tillë është Durrësi dhe mbiemri “i madh”. Në lashtësi Durrësi figuron një nga qytetet më të mëdhenj, jo vetëm në trevat shqiptare, por edhe në të gjithë Mesdheun. Ai …

Më shumë

“Qyteti im” në RTSH-Berati

"Qyteti im" në RTSH-Berati

Vetëm 120 kilometra në jug të Tiranës gjendet një nga thesaret më të vyera të qytetërimit shqiptar, por edhe atij botëror.  Ai është qyteti i Beratit, i konsideruar si një shembull i rrallë i një qyteti në periudhën otomane.  UNESCO në vitin 2008 e futi Beratin në Listën e Trashëgimisë Kulturore …

Më shumë