KRYEFAQJA » Tag Archives: RTSH

Tag Archives: RTSH

Ekonomi për RTSH: Turizmi – kontribues i rëndësishëm në ekonominë shqiptare

Ekonomi për RTSH: Turizmi - kontribues i rëndësishëm në ekonominë shqiptare

Me rreth 267 mijë të punësuar direkt dhe indirekt, turizmi  cilësohet si një nga punëdhënësit më të rëndësishëm të ekonomisë shqiptare. Ai jep gjithashtu edhe një kontribut të konsiderueshëm në prodhimin kombëtar të vendit. Këto janë vlerësimet që Ministrja e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë, Turizimit dhe Sipërmarrjes, znj. Milva …

Më shumë

Fleckenstein: Palët të mendojnë mbi detyrat përkundrejt njerëzve e më pas për pushtetin e tyre

Fleckenstein: Palët të mendojnë mbi detyrat përkundrejt njerëzve e më pas për pushtetin e tyre

Eurodeputeti Knut Fleckenstein ka shprehur shqetësimin e tij rreth situatës më të fundit në Shqipëri. Në një intervistë dhënë Arta Tozajt të RTSH, zoti Fleckenshtein paralajmëroi se BE do të shtyjë projektin, negociatat e anëtarësimit dhe gjithçka tjetër nëse palët politike nuk gjejnë gjuhën e përbashkët. Zoti Fleckenstein thotë se …

Më shumë

Gjosha për RTSH: Shpresoj që të gjitha palët të jenë të martën në kuvend!

Gjosha për RTSH: Shpresoj që të gjitha palët të jenë të martën në kuvend!

Seanca e jashtëzakonshme e së martës në parlamentin shqiptar, pritet të konfirmojë hapin e kërkuar nga BE për fillimin e Reformës në Drejtësi. Ministrja e integrimit Klajda Gjosha shpresëplotë për përmbushjen e kësaj procedure, i tha RTSH se thirrja për pjesëmarrjen e gjithë forcave politike në këtë proces mbetet sërish. …

Më shumë

Tiranë: Deri në fund të verës 2017, transmetimet nga analoge, tërësisht në numerike

Tiranë: Deri në fund të verës 2017, transmetimet nga analoge, tërësisht në numerike

Ligji i miratuar nga kuvendi me 30 mars të këtij viti “Për lirimin e Frekuencave të Dixhital-Dividentit”, parashikon mbulimin e pjesshëm të kostove shtesë të kalimit nga analog në numerik të transmetimeve televizive operatorëve ekzistues analogë lokalë/rajonalë, operatorëve me eksperiencë në transmetimet numerike si dhe operatorëve privatë historikë kombëtarë. Drejtori …

Më shumë

RTSH kërkon mbështetje financiare për dixhitalizimin

RTSH kërkon mbështetje financiare për dixhitalizimin

Projekti i dixhitalizimit është projekti më madhor i Radio Televizionit Shqiptar, por që kërkon investime po kaq të mëdha për ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme, investime të cilat po përballohen tërësisht nga RTSH. Në komisionin parlamentar të medias, drejtuesit e Radio Televizionit Shqiptar kanë kërkuar disa lehtësi financiare për zbatimin …

Më shumë