KRYEFAQJA » Tag Archives: vendet anetare

Tag Archives: vendet anetare

BE vendeve anëtare: Masa nëse refuzoni sistemimin e refugjatëve

BE vendeve anëtare: Masa nëse refuzoni sistemimin e refugjatëve

Bashkimi Evropian paralajmëroi se mund të fillojë të marrë masa kundër vendeve anëtare nëse vazhdojnë të refuzojnë pjesëmarrjen në planin e organizatës për sistemimin e refugjatëve. Vetëm dy vende: Finlanda dhe Malta, i kanë respektuar detyrimet sipas programit, ndërsa dhjetra mijëra refugjatë vazhdojnë të jenë bllokuar në vendet e jugut …

Më shumë

Propozime të reja për negociatat?

Propozime të reja për negociatat?

  Shtetet anëtare të BE mund të propozojnë më shumë se 5 kritere për të lejuar për hapjen e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë me BE. Sipas burimeve diplomatike, një projektrezolutë e ambasadorëve të përhershëm të BE-së ka qarkulluar të premten, si mundësi për diskutim nga ministrat e jashtëm të …

Më shumë