KRYEFAQJA » Tag Archives: Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave

Tag Archives: Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave

Nobel për Ekonominë, Hart dhe Holmström

Nobel për Ekonominë, Hart dhe Holmström

Amerikano-britaniku Oliver Hart dhe finlandezi Bengt Holmström, janë nderuar sot në Stokholm me Çmimin Nobel për Ekonominë, për teorinë e kontratës. Hulumtimet e tyre zënë një fushë të gjerë zbatimi, nga falimentimi tek e drejta kushtetuese. Fituesit qenë surprizë pasi asnjë prej kandidatëve të projektuar si fitues të mundshëm nuk rezultuan …

Më shumë