KRYEFAQJA » Tag Archives: albanologet

Tag Archives: albanologet

Ajka e albanologëve për Kadarenë

ismail kadare, albanologet, neologjizma, pasurim gjuhe

Kadare i veneruar si gjeniu i letrave ka mbledhur sërish në Tiranë ajkën e albanologëve. Shumë studjues dhe përkthyes të veprës kadareane i janë përgjigjur ftesës së Universitetit të Tiranës ku vetë Kadare ka kryer studimet e para letrare. Konferenca Shkencore Ndërkombëtare “STUDIA KADAREIANA, ALBANICA ET HUMANITATIS”, bashkoi në Tiranë …

Më shumë