KRYEFAQJA » Tag Archives: Aparatura e Kobalto-Terapisë nuk shkakton rrezatim të dëmshëm tek pacientët

Tag Archives: Aparatura e Kobalto-Terapisë nuk shkakton rrezatim të dëmshëm tek pacientët

Aparatura e Kobalto-Terapisë nuk shkakton rrezatim të dëmshëm tek pacientët

Aparatura e Kobalto-Terapisë nuk shkakton rrezatim të dëmshëm tek pacientët dhe se burimit të saj të energjisë nuk i ka kaluar afati i përdorimit. Sqarimi teknik për funksionimin e kësaj aparature ka ardhur sot nga shefi i spitalit Onkologjik Prof. Dr. Agim Sallaku në kundërpërgjigje të deklaratave të përsëritura këto dy ditë nga deputetja demokrate Albana Voksi e cila e ka quajtur këtë që ndodh, kriminale.  Duke argumentuar teknikisht funksionimin e kobalto-terapise ai tha se burimi i energjisë së aparaturës është certifikuar nga …

Më shumë