KRYEFAQJA » Tag Archives: dadaism

Tag Archives: dadaism

Tinguj Dada në Tiranë

dada, dadaism, dada ne tirane, poeteka, lajme kulture

Dadaistet ishin antiteza ndaj një shoqërie të korruptuar dhe kompromentuar thuajse në të gjitha nivelet. E lindur si një rrymë letrare dhe artistike kundra dëshpërimit të përgjithshëm të botës në Luftën e Parë Botërore, Dadaismi, Surrealizmi dhe Futurizmi u bënë qëndresa dhe frymezim për një shoqëri që i bënte oponencë …

Më shumë