KRYEFAQJA » Tag Archives: Edmond Panariti

Tag Archives: Edmond Panariti

Panariti: Gruaja sipërmarrëse në zonat rurale do të jetë e privilegjuar

Edmond-Panariti, ministri i bujqesise, agrikultura shqiptare, bujqesi dhe blegtori, gruaja si sipermarrese bujqesore, perparesi

Gruaja shqiptare është ajo që mban barrën kryesore të punëve të bujqësisë, por kur vjen puna te sipërmarrja, atë e kanë më tepër burrat. Kjo është dukuria që Ministria e Bujqësisë në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Ushqimit dhe Agrikulturës, FAO, duan të ndryshojnë, duke mbështetur projekte për gruan sipërmarrëse …

Më shumë

Panariti: Çertifikimi i agrobizneseve, garanci për sigurinë ushqimore

17 fermerë, përpunues ushqimi dhe agrobiznese shqiptare morën gjatë këtij viti çertifikata si Global Gep, HACCP dhe ISO që garantojnë siguri ushqimore në standartet e kërkuara si nga tregu vendas por edhe ai europian. Sipas Ministrit të Bujqësisë Edmond Panariti, çertifikimi vjen si pasojë e kërkesës në rritje të konsumatorëve …

Më shumë

Laç, situata po përmirësohet, por gadishmëria vazhdon

Laç, situata po përmirësohet, por gadishmëria vazhdon

Ministri i Bujqësisë dhe Ushqimit Edmond Panariti i ka përshkruar si dramatike orët e kaluara në Laç pas rreshjeve të jashtëzakonshme. Por të martën duket se situata është drejt përmirësimit, ndonëse gadishmëria vazhdon. “Situata është drejt përmirësimit. Dy eskavatorë po punojnë duke liruar grykat e lumenjve. Kanali i ujërave të …

Më shumë