KRYEFAQJA » Tag Archives: ekonomia shqiptare

Tag Archives: ekonomia shqiptare

Banka Botërore: Kriza politike kërcënim për ekonominë

banka-boterore, Banka Botërore, Kriza politike, kërcënim për ekonominë, ekonomia shqiptare

Në raportin e rregullt ekonomik, Banka Botërore e vlerëson Shqipërinë si vendin me rritjen më të fortë ekonomike në ballkanin perendimor. Gallina Andronova shprehet kështu: “Rritja ekonomike në Shqipëri mbetet e fortë. Vendi është një nga ekonomitë me rritjen më të fortë në Ballkanin perëndimor dhe ajo çfarë është më …

Më shumë

Sejko: Viti 2016 ishte një vit i vazhdimit të trendit pozitiv të rritjes ekonomike

Sejko: Viti 2016 ishte një vit i vazhdimit të trendit pozitiv të rritjes ekonomike

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, vlerëson se viti do të mbyllet me një rritje ekonomike 3.4 përqind, ndërkohë që pritshmëritë për 2017 janë edhe më optimiste. Megjithatë në vlerësimin e bankës qëndrore ekonomia shqiptare ka edhe disa dobësi, siç janë investimet e huaja dhe informaliteti i lartë. Me …

Më shumë

Rama: Do pendoheni që nuk investuat sot në Shqipëri!

Rama: Do pendoheni që nuk investuat sot në Shqipëri!

Për të dytin vit në Londër u mbajt, Samiti për Investimet në Ballkanin Perëndimor, i iniciuar nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), për të promovuar potencialet dhe perspektivën ekonomike të rajonit. Të mbledhur në selinë qendrore të BERZH, Kryeministrat e Shqipërisë, Malit të Zi, Serbisë, Kosovës, Bosnje-Hercegovinës, Kroacisë, …

Më shumë