KRYEFAQJA » Tag Archives: Festivali Gion

Tag Archives: Festivali Gion

Festa e verës në Japoni

Festa e verës në Japoni

Japonia shënoi fillimin e verës me festivalin tradicional Gion. Qyteti ku përqëndrohen festimet është Kiotoja, ku rrugët ofrojnë për 10 ditë shfaqje shumëngjyrëshe dhe shpalosin traditën e vjetër japoneze. E veçanta e festivalit është tërheqja nëpër rrugë e 23 karrocave në të cilat qëndrojnë personazhe të veshura me rroba popullore …

Më shumë