KRYEFAQJA » Tag Archives: Gjykatës Kushtetuese

Tag Archives: Gjykatës Kushtetuese

Vlahutin ka reaguar menjëherë pas vendimit të gjykates kushtetuese

KE spjegon blerjen e rezidencës së ambasadorit të BE në Shqipëri

Ambasadorja e Bashkimit Europian në Shqipëri Romana Vllahutin ka shprehur kënaqësinë e saj pasi Gjykata Kushtetuese Shqiptare e ka konsideruar konform kushtetutës Ligjin e Vettingut. “Shumë krenare dhe shumë e gëzuar për Shqipërinë”, ka shkruar zonja Vlahutin, në rrjetet sociale menjëherë pas dhënies së vendimit.  Ambasadorja e BE ka qenë …

Më shumë

Ligji i Vetting-ut, Unioni i Gjyqtarëve : Të vihet në lëvizje Gjykata Kushtetuese

Kur u kanë mbetur edhe dy javë kohë për të dorëzuar deklaratat e pasurive, 800 prokurorë dhe gjyqtarë bëhen bashkë duke ju drejtuar Gjykatës Kushtetuese për shpalljen e pavlefshmërisë së ligjit për Vettingun. Të prekur direkt dhe indirektë, tek familjarët dhe trashëgimtarët e tyre, gjyqtarët i janë drejtuar me këtë kërkesë, Gjykatës …

Më shumë

Komisioni për reformën në drejtësi pas orësh diskutimesh përmbyll me sukses kapitullin e dytë të reformës

Pas më se tre orë diskutimesh , komisioni i posaçëm për reformën në drejtësi u mbyll me një hap domethënës për ecurinë e këtij procesi. U përmbyll kapitulli i dytë i reformes, ai dedikuar Gjykatës Kushtetuese. Përfaqësuesi i mazhorancës në komision Pandeli Majko veçoi për rëndësinë, dakortësinë e gjetur mes …

Më shumë