KRYEFAQJA » Tag Archives: hahn

Tag Archives: hahn

Vajgël për Maqedoninë: Në rast se nuk ka përmirësim të gjendjes, do të përdoren edhe sanksione

Vajgël për Maqedoninë: Në rast se nuk ka përmirësim të gjendjes, do të përdoren edhe sanksione

Rritja e presioneve nga bashkësia ndërkombëtare mund të ndihmojë në kapërcimin e krizës qeveritare në Maqedoni, e cila tani ka marrë edhe dimensionin e krizës etnike dhe ndëretnike, vlerësojnë njohësit e çështjeve ndërkombëtare. Komentet vijnë pas mesazheve të fundit në Shkup të komisionerit Johanes Hahn, i cili kërkoi respektimin e …

Më shumë

Fleckenshtejn: Për Shqipërinë ne duhet të caktojmë datën e të hapim negociatat, nuk duhet ta shtyjmë!

Fleckenshtejn: Për Shqipërinë ne duhet të caktojmë datën e të hapim negociatat, nuk duhet ta shtyjmë!

Si rrallë ndonjëherë, për plot një orë e me mjaft efikasitet, 30 përfaqësuesë të Parlamentit, Komisionit dhe Këshillit të Bashkimit Europian folën në seancë plenare gjatë debatit për Shqipërinë. Me përjashtim të dy përfaqësuesëve të grupimit të Marine le Pen, Europa e Kombeve dhe Lirisë, që, si zakonisht, shprehen për …

Më shumë

Maqedonia ende pa qeveri

Një ditë më parë komisioneri për zgjerim i BE-së, Johannes Hahn zhvilloi takime të veçanta me përfaqësuesit e partive politike të përfaqësuara në Kuvendin e Maqedonisë. Lideri i Bashkimi Demokratik për Integrim Ali Ahmeti pas takimit tha se do të mbështese formimin e qeverisë nga ana e liderit të Lidhjes …

Më shumë

Apeli për Maqedoninë: Të formohet qeveria me qëllim kthimin e vendit në rrugën e integrimeve europiane

Apeli për Maqedoninë: Të formohet qeveria me qëllim kthimin e vendit në rrugën e integrimeve europiane

Komisioneri Johanes Hahn dhe tre mediatorët e Parlamentit Europian për Maqedoninë, i djathti sllovak Eduard Kukan, liberali slloven Ivo Vajgl dhe socialdemokrati gjerman Knut Fleckenstein, përmes një deklarate të përbashkët për shtyp, bënë të ditur se zgjedhjet e 11 Dhjetorit në Maqedoni “përbëjnë një hap të rëndësishëm për tejkalimin e …

Më shumë