KRYEFAQJA » Tag Archives: Banka e Shqipërisë

Tag Archives: Banka e Shqipërisë

BSH: Një klimë më e mirë politike, jep tregues më të lartë të performancës së bizneseve

BSH: Një klimë më e mirë politike, jep tregues më të lartë të performancës së bizneseve

Ekonomia shqiptare ka vijuar prirjen rritëse edhe gjatë tremujorit të parë të këtij viti. Banka e Shqipërisë e konfirmon këtë fakt nga vrojtimet e saj në mjedisin e biznesit. Treguesi i ndjesisë ekonomike reflektoi kryesisht përmirësimin e besimit të bizneseve, thotë raporti i Bankës Qëndrore. Rritja në sektorin e industrisë, …

Më shumë

Sejko: Viti 2016 ishte një vit i vazhdimit të trendit pozitiv të rritjes ekonomike

Sejko: Viti 2016 ishte një vit i vazhdimit të trendit pozitiv të rritjes ekonomike

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, vlerëson se viti do të mbyllet me një rritje ekonomike 3.4 përqind, ndërkohë që pritshmëritë për 2017 janë edhe më optimiste. Megjithatë në vlerësimin e bankës qëndrore ekonomia shqiptare ka edhe disa dobësi, siç janë investimet e huaja dhe informaliteti i lartë. Me …

Më shumë

Ekspozohet koleksioni i kartëmonedhave të “Krahinës Autonome të Korçës”

Ekspozohet koleksionin e kartëmonedhave të “Krahinës Autonome të Korçës”

100-vjetori shpalljes së “Krahinës Autonome të Korçës” ka qenë një rast i mirë që Banka e Shqipërisë të organizojë një ekspozitë të veçantë në Muzeun Kombëtar të Arsimit në Korçë. Kjo ngjarje ndonëse e shkurtër në kohë, ishte një faktor pozitiv për mbajtjen gjallë të mëvetësisë formale të shtetit shqiptar …

Më shumë