KRYEFAQJA » Tag Archives: fermerë

Tag Archives: fermerë

Rama në Maliq: Rimëkëmbja e fshatit dhe bujqësisë është një nga prioritetet e qeverisë

Rama në Maliq: Rimëkëmbja e fshatit dhe bujqësisë është një nga prioritetet e qeverisë

Kryeministri Edi Rama vazhdon të këmbënguli se rimëkëmbja e fshatit dhe bujqësisë është një nga prioritetet e qeverisë së tij. Të martën ai ka vizituar zonën e Maliqit në Korçë, ku para fermerëve ka prezantuar projektet më të fundit. Zoti Rama tha se programi për ujitjen dhe kullimin, Fondi Kombëtar …

Më shumë

Iniciativat e qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe bujqësisë

Programi për ujitjen dhe kullimin, Fondi Kombëtar i Garancisë, titujt e pronësisë të tokës bujqësore, janë iniciativat më të mëdha të qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe të bujqësisë. Kryeministri Edi Rama bashkëbisedoi me fermerë në Vajkal të Fierit. Fondi i Garancisq Kombqtare u siguron fermerqve një linjë alternative financimi, por për të përfituar prej tij, Kryeministri inkurajoi fermerët, me mbështetjen e bashkive, të hartojnë projekte të qarta investimi në prodhim apo agropuinim. Ndërkohë në Fier, një tjetër shkollë, ajo 9-vjeçare “Andon Xoxa” është një nga institucionet arsimore të rilindura.

Programi për ujitjen dhe kullimin, Fondi Kombëtar i Garancisë, titujt e pronësisë të tokës bujqësore, janë iniciativat më të mëdha të qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe të bujqësisë. Kryeministri Edi Rama bashkëbisedoi me fermerë në Vajkal të Fierit. Fondi i Garancisë Kombëtare u siguron fermerëve një linjë alternative financimi, …

Më shumë

Basha në Pogradec: Tokat shtetërore do t’u jepen me prioritet fermerëve

Anullimi i koncensioneve të dhëna për tokat bujqësore në zona të ndryshme të vendit është një prej prioriteteve të platformës së demokratëve për bujqësinë dhe këtë kreu i PD-së Lulzim Basha, ua bëri të njohur edhe fermerëve në fshatrat Zagorçan dhe Baçallëk të Porgradecit. Në bashkëbisedimin me ta, kreu demokrat …

Më shumë