KRYEFAQJA » Tag Archives: akademia e shkencave

Tag Archives: akademia e shkencave

Akademia e Shkencave ndan çmimet vjetore për shkenctarët

Akademia-e-Shkencave, Akademia e Shkencave ndan çmimet vjetore, për shkenctarët, historianet

“Arbërit e Jonit” një studim historik nga profesor Pëllumb Xhufi është vlerësuar nga Akademia e Shkencave me çmimin “Çabej”. Ky është një prej çmimeve të cilat Akademia e Shkencave ka vendosur të ndajë si çmime vjetore për të nxitur shkencetarët të jenë konkurrues dhe inovativë në fushën e kërkimit shkencor. …

Më shumë

Akademia e Shkencave përgatitet të ndajë çmimet shkencore kombëtare

Akademia e Shkencave përgatitet të ndajë çmimet shkencore kombëtare

Akademia e Shkencave e Shqipërisë do të ndajë së shpejti katër çmimet kombëtare vjetore në fushën e shkencave albanologjike, të veprave natyrore dhe teknike dhe çmimi për kërkuesin e ri më të suksesshëm. Kryetari i Akademisë, Muzafer Korkuti i tha RTSH se ky konkurs rrit ndjeshëm përfaqësimin e veprës shqiptare …

Më shumë

Rama kërkon hapjen e një kapitull të ri për shkencën shqiptare

Rama kërkon hapjen e një kapitull i ri për për shkencën shqiptare

Kryeministri Edi Rama është shprehur me tone të ashpra për përformancën e Akademisë Shqiptare të Shkencave, pasi përfaqësues të saj kërkuan për mbështetje financiare për shkencën nga qeveria. Në takimin vjetor të Institutit Alb- Shkenca, zoti Rama tha se Akademia e Shkencave është pamja më kuptimplotë e rrënimit të shkencës shqiptare. …

Më shumë

Akademia e Shkencave: Reforma në drejtësi, detyrim për integrimin e Shqipërisë

Përmes një reagimi të dërguar nëpërmjet postës elektronike, Akademia e Shkencave të Shqipërisë e quan si një detyrim të jashtëzakonshëm kryerjen e Reformës në Drejtësi. Akademia e vlerëson punën e bërë deri tani, si dhe kontributet konkrete të sjella nga ekspertët vendas dhe ata ndërkombëtarë në hartimin e paketës ligjore …

Më shumë

Rama : Të reformojmë Akademinë e Shkencave

Rama : Të reformojmë Akademinë e Shkencave

Qeveria shqiptare po synon të reformojë Akademinë e Shkencave. Propozimi është bërë publik nga kryeministri Edi Rama gjatë një takim të posaçëm me drejtues të Akademisë së Shkencave, të institucioneve të kërkimit shkencor, akademikë e pedagogë. “Është pozitive, në këndvështrimin tonë, që shprehet një nevojë për një rishikim të vizionit …

Më shumë