KRYEFAQJA » Tag Archives: Gjykata speciale

Tag Archives: Gjykata speciale

Gjykata Speciale me marrëveshje të përkohshme me Hollandën

Si do të zgjidhen ata që do të kontrollojnë gjyqtarët dhe prokurorët?

Gjykata Speciale për Kosovën mund të nisë punën me një marrëveshje të përkohshme për selinë, deri në miratimin e Marrëveshjes me Kosovën nga Parlamenti i Hollandës, ka konfirmuar ambasadorja holandeze në Prishtinë, Gerrie Willems. Marrëveshja për Gjykatën Speciale me vendin mikpritës, Holandën, nuk është miratuar ende nga Parlamenti hollandez, për …

Më shumë

Këshilli i Bashkimit Evropian miraton buxhetin për Gjykatën Speciale

Këshilli i Bashkimit Evropian ka miratuar buxhetin për mbështetje të dhomave të Gjykatës Speciale prej afro 29 milionë eurosh për një periudhë një vjeçare. Njëkohësisht me buxhetin e Gjykatës Speciale Këshilli ka miratuar edhe buxhetin për EULEX-in, në një shumë prej afro 35 milionë eurosh për një periudhë prej dy …

Më shumë

Kosovë, gjatë verës zgjidhen nga BE gjykatësit e Speciales

Rama: Gjyqtari i Çakos, killer me pagesë i atyre që nuk duan reformën

Zyrtarë të Bashkimit Evropian në Kosovë kanë deklaruar se ende po ndërmerren hapa logjistikë dhe administrativë për krijimin e Gykatës Speciale. Një zëdhënëse e Përfaqësuesit të Posaçëm të BE-së në Kosovë, Dinka Zhival, thotë se procesi i punësimit të gjykatësve ende nuk ka filuar, megjithëse një konkurs për personelin tjetër …

Më shumë

Kosovë, Gjykata Speciale pret dritën jeshile nga Brukseli

Përfaqësues nga Qeveria dhe Kuvendi i Kosovës thonë se deri tani janë përmbushur të gjitha detyrimet për themelimin e Gjykatës Speciale. Ata thonë se infrastruktura juridike për Gjykatën Speciale për krime lufte në Kosovë tashmë është ndërtuar, përfshirë këtu miratimin nga Kuvendi i Kosovës të Ligjit për Dhomat e Specializuara …

Më shumë