Sinjali

RTSH transmeton në 4 platforma Radio Televizive dhe në FM:

PLATFORMA 1 – Tokësor (DVB-T2)

Për ta ndjekur ju nevojiten:

 • Dekoderi DVB-T2 ose TV me dekoder të inkorporuar
 • Antena UHF
 • Televizor

Për të patur paketën e plotë të kanaleve duhet të bëni kërkim automatik, ose manual sipas frekuencave (numri i kanalit UHF) të mëposhtme:

Qarku

Tiranë

Durrës

Elbasan

Berat

Gjirokastër

Fier

Vlorë

Korçë

Lezhë

Shkodër

Kukës

Dibër

Paketa RTSH

474 MHz (21)

474 MHz (21)

490 MHz (23)

506 MHz (25)

514 MHz (26)

522 MHz (27)

490 MHz (23)

650 MHz (43)

650 MHz (43)

530 MHz (28)

514 MHz (26)

610 MHz (38)

Kanalet lokale

578 MHz (34)

578 MHz (34)

570 MHz (33)

546 MHz (30)

602 MHz (37)

554 MHz (31)

618 MHz (39)

666 MHz (45)

490 MHz (23)

634 MHz (41)

562 MHz (32)

498 MHz (24)

 

Të gjithë teleshikuesit për të marrë një sinjal me kualitet maksimal të rrjetit të RTSH duhet të drejtojne antenat sipas zonave:

 • Qyteti Tiranë

 në drejtimet: Mali i Dajtit, Prezë (Maja e Rrabës) ose Lapidari në kodrat e Saukut kjo në varesi të fushëpamjes;

 • Qyteti Durrës dhe rrethinat e tij deri në gjirin e Lalzit

në plazhin e Durrësit si dhe në zonën e Shijakut  në drejtim të Kodrës Arapaj.

 • Kavajë, plazhi i Golemit dhe Rrogozhinë

në drejtim të Kryevidhit.

 • Vorë, Kamëz dhe Babrru

në drejtim të Majës së Rrabës (Prezë) ose Mali i Dajtit në varësi të fushëpamjes.

 • Fushë Krujë, Krujë, Fushë Kuqe dhe Laç

në drejtim të Kodër Ishmit, Malit Dajt ose Lapidarit në varesi të fushëpamjes.

 • Ndroq, Pezë

në drejtim të Malit Dajt, Lapidarit ose Sheshit në varësi te fushëpamjes.

 • Pas malit të Dajtit njësia administrative Zall Bastar

në drejtim të majës së malit Dajt.

 • Qyteti Vlorë

në drejtim të Zvernecit ose në drejtim të Shashicës (Kaninë).

 • Radhimë

në drejtim të majës së malit Llogarasë ose Zvërnec.

 • Orikum

në drejtim të majes së malit Llogarasë, Zvërnec ose Shashicë.

 • Peshkopi, Komuna Vllahinës, Sevaster, Selenice, Lapardha, Kocul, Poçëm

në drejtim të Trebloves dhe majes te Shashicës

 • Pas malit te Thanasë, Dukat, Dhërmi, Himarë, Vuno, Palasë

në drejtim të majës së malit Llogarasë.

 • Borsh, Qeparo, Lukovë

në drejtim të Shën Vasilit.

 • Në qytetin e Sarandës

në drejtim të Milesë ose Ksamilit.

 • Në zonën e Delvinës

në drejtim të Shen Vasilit ose Sopotit.

 • Në zonën e Ksamilit

në drejtim të Ksamilit

 • Delvinë

drejtimi i antenës drejt malit të Milesë

 • Gjirokastër

drejtimi i antenës drejt kodrës në Asim Zenel

 • Berat

drejtimi i antenës drejt malit Partizan Goricë 

 • Elbasan

drejtimi i antenës drejt kodrës Petresh

 • Pogradec

drejtimi i antenës drejt kodrës mbi Tushemisht

 • Korçë

drejtimi i antenës drejt Malit Moravë – Çardhak

 • Devoll

drejtimi i antenës drejt Malit Moravë – Çardhak

 • Peqin

drejtimi i antenës drejt kodrës në Gjuzaj

 • Rrogozhinë

drejtimi i antenës drejt kodrës në Gjuzaj

 • Lushnje

drejtimi i antenës drejt kodrës së Ardenicës

 • Fier

drejtimi i antenës drejt kodrës së Ligovunit ose kodrës së Ardenicës

 • Ballsh

drejtimi i antenës drejt Kodër Ballsh

 • Kukës

drejtimi i antenës drejt malit Tregtan

 • Shkodër

drejtimi i antenës drejt malit të Taraboshit

 • Lezhë

drejtimi i antenës drejt kodrës së Tyrbes

 • Laç

drejtimi i antenës drejt kodrës së Ishmit

 • Krujë

drejtimi i antenës drejt kodrës së Ishmit

 • Vau i Dejës

drejtimi i antenës mbi kodrën Zefjan në fshatin Bushat

 • Çervenakë

drejtimi i antenës mbi malin e Çervenakës

 • Tepelenë

drejtimi i antenës mbi fshatin Beçisht

 • Përmet

drejtimi i Mali i Bardhë, mbi fshatin Qilarishtë

 • Gramsh

drejtimi i antenës mbi kodrën e Kamaqit, përballë qytetit të Gramshit

 • Skrapar

drejtimi i antenës mbi kodrën Vërzhezhë, në veri të qytetit të Çorovodës

 • Kolonjë

drejtimi i antenës mbi kodrën Maja e Gorricës, Ersekë

 • Librazhd

drejtimi i antenës nga kodra në fshatin Librazhd Qendër

 • Dibër

drejtimi i antenës nga mali Arapaj

 

PLATFORMA 2 – Satelitor (DVB-S2)

Për ta ndjekur ju nevojiten:

 • Dekoderi DVB-S2 ose TV me dekoder të inkorporuar
 • Antena parabolë e drejtuar 16 gradë në Lindje.
 • Televizor

Të dhënat teknike për të kryer kërkimin:

Sateliti Eutelsat 16A (16°E)

Frekuenca 12640

Symbol Rate 10833

Polarizimi horizontal.

Klikoni këtu për të pare mbulimin në të gjithë Europën.

Lista e kanaleve gjendet në dokumentin e mëposhtëm.

PLATFORMA 3 – OTT në aplikacionin “RTSH Tani”

Ndiqni programet tona Radio dhe TV në telefon, tablet, Android box apo Android TV. VoD me filma shqiptare dhe të huaj. Mund të ndiqni nga e gjithë bota. Disa programe lejohen vetëm për Shqipëri.

Shkarko për Android

Shkarko për iOS

Shkarko për TV/STB

Lista e kanaleve që transmetohen në aplikacion gjendet në dokumentin e mëposhtëm.

PLATFORMA 4 – WEB

Mund të ndiqni TV dhe Radio, live në çdo moment. Në kryefaqen www.rtsh.al

Si dhe në linqet e mëposhtme:

Linku për TV: https://tv.rtsh.al/

Linku për Radio: https://radio.rtsh.al/

Lista e kanaleve që transmetohen në WEB gjendet në dokumentin e mëposhtëm.

TRANSMETIMI FM

Pothuajse i gjithë territori i Shqipërisë, mbulohet me sinjal FM. Shikoni skedarin (.kmz) për të verifikuar zonën ku ndodheni dhe antenën më të afërt të transmetimit. Frekuencat e transmetimit jepen në tabelën e mëposhtme.

Nr. Vendvendosja Frekuenca Kanali
1

Dajt

99,5 MHz

Radio Tirana 1

2

Dajt

95,8 MHz

Radio Tirana 2

3

Dajt

101.2 MHz

Radio Tirana Klasik

4

Gllavë

97 MHz

Radio Tirana 1

5

Mide

96 Mhz

Radio Tirana 1

6

Tarabosh

91 MHz

Radio Tirana 1

7

Qafë-Prush

100,7 MHz

Radio Tirana 1

8

Tregtan

95.7 MHz

Radio Tirana 1

9

Tregtan

100.4 MHz

Radio Kukësi

10

Pogaj

101.7 Mhz

Radio Tirana 1

11

Arapaj

102.2 MHz

Radio Tirana 1

12

Çervenakë

99,1 MHz

Radio Tirana 1

13

Çervenakë

100,7 MHz

Radio Tirana 2

14

Çardhak

91,7 MHz

Radio Tirana 1

15

Pepellash

100.2MHz

Radio Tirana 1

16

Pepellash

101.7 MHz

Radio Korca

17

Berat (Goricë)

101,5 MHz

Radio Tirana 1

18

Petresh

95,4 MHZ

Radio Tirana 1

19

Ishem

95,4 MHz

Radio Tirana 1

20

Lurth

91.5 MHz

Radio Tirana 1

21

Zvërnec

99.8 MHz

Radio Tirana 1

22

Shashicë

103.9 MHz

Radio Tirana 1

23

Llogora

88,3 MHz

Radio Tirana 1

24

Treblovë

105 MHz

Radio Tirana 1

25

Himarë

90.5 MHz

Radio Tirana 1

26

Gjirokastër Asim Zeneli

100 MHz

Radio Tirana 1

27

Përmet

100 MHz

Radio Tirana 1

28

Sopot

107 MHz

Radio Tirana 1

29

Mile

 93 MHz

Radio Tirana 1

30

Konispol

 95 MHz

Radio Tirana 1

31

Tarabosh

92 MHz

Radio Shkodra

32

Çardhak

89,5 MHZ

Radio Korça

33

Gjirokastër Asim Zeneli

102,5 MHz

Radio Gjirokastra

Për probleme në lidhje me transmetimin e paketës së kanaleve që transmetohen në rrjetin RTSH kontaktoni në qendrën tonë të kontollit me nr: +35542228444.