KRYEFAQJA » LAJME

LAJME

Sesioni i 72-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, 62 vjetori i anëtarësimit të Shqipërisë

Sesioni i 72-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së; 62 vjetori i anëtarësimit të Shqipërisë

Sesioni i 72-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, përkon edhe me 62-vjetorin e anëtarësimit të Shqipërisë në Organizatë. Forcimi i operacioneve ndërkombëtare të paqes si edhe lufta kundër terrorizmit dhe të drejtat e njeriut, do të jenë çështjet kryesore të punimeve të sesionit. Dy fjalimet kryesore do të jenë …

Më shumë

Reforma Zgjedhore, PD : Të gatshëm për bashkëpunim me çdo forcë politike opozitare

Reforma Zgjedhore, PD : Të gatshëm për bashkëpunim me çdo forcë politike opozitare

Partia Demokratike është e hapur për bashkëpunim me çdo forcë politike opozitare, për hartimin e një reforme zgjedhore sa më konsensuale. Kjo u konfirmohet nga kryedemokrati Lulzim Basha pas mbledhjes së grupit parlamentare demokrat. Në lidhje me marrëveshjen e 18 majit me kryeministrin dhe pretendimin e shumicës, që reforma ti …

Më shumë

Dorehiqet Carla Del Ponte

Prokurorja veterane Carla del Ponte ka dhënë dorëheqjen nga hetimi i Kombeve të Bashkuara për Sirinë, duke mos kursyer kritikat për Këshillin e Sigurimit. Ish-prokurorja e përgjithshme zvicerane, e cila ndoqi penalisht krimet e luftës në Ruanda dhe ish-Jugosllavi, kishte lajmëruar që në gusht dorëheqjen e saj nga Komisioni i …

Më shumë