KRYEFAQJA » Tag Archives: Beqja

Tag Archives: Beqja

Prezantohet “Manuali i Shëndetësisë Shqiptare”

Gripi, bie fluksi, por epidemia vazhdon

Instituti i Shëndetit Publik ka prezantuar të mërkurën përpara organizatave ndërkombëtare që operojnë në fushën e shëndetësisë në Shqipëri “Manualin e Shëndetësisë Shqiptare”. Ai është rezultat i një pune intensive dy vjeçare. Manuali ofron për herë të parë 92 tregues shëndetësorë të unifikuar të shëndetit të shqiptarëve. Në konferencën Ndërkombëtare …

Më shumë

Vokshi vizitë në Spialin e Traumës: Situatë e paprecedentë

Vokshi vizitë në Spialin e Traumës: Situatë e paprecedentë

PD e opozitës ka shprehur edhe një herë shqetësimin, sipas saj për gjendjen e paprecedentë në shëndetësinë shqiptare. Deputetë demokratë të udhëhequr nga Albana Vokshi, kreu i komisionit parlamentar të shëndetit publik, kanë vizituar spitalin e Traumës në Tiranë, ku sipas tyre kanë konstatuar mungesë medikamentesh  bazë të trajtimit të …

Më shumë

Diplomohen mjekët e rinj

Diplomohen mjekët e rinj

1469 studentë të Universitetit të Mjekësisë morën të martën diplomat e mjekut, pas vitesh përpjekjesh dhe përkushtimi. Ata i shtohen armatës së mjekëve në të gjithë vendin, në një kohë kur vlerësohet se ka shumë nevojë. “Jeni shembulli më i mirë se nuk ka pengesë që nuk kalohet me vullnet …

Më shumë

Hap i rëndësishëm drejt shëndetësisë falas në Shqipëri

Hap i rëndësishëm drejt shëndetësisë falas në Shqipëri

Ministria e Shendetësisë ka hedhur një hap të rëndësishëm drejt shëndetësisë falas në Shqipëri. Duke filluar nga e mërkura, 27 janar, falë ligjit të ri “Për sigurimin e detyrueshëm të kujdesit shëndetësor në Republikën e Shqipërisë”,vizitat shëndetësore pranë mjekut të familjes, do të kryhen falas edhe për personat e pasiguruar. …

Më shumë