KRYEFAQJA » Tag Archives: galeria e arteve

Tag Archives: galeria e arteve

Art pamor ndër duar

Art pamor ndër duar

Historia e artit shqiptar mund të qëndrojë e ekspozuar në muret e Galerisë Kombëtare, por jo gjithnjë mund ta mbash në duar apo para syve. Pikërisht për këtë qëllim dhe lënien pas të një dokumentimi cilësor ka lindur ideimi dhe realizimi i katalogut që përmbledh veprat më përfaqësuese të fondit …

Më shumë

Galeria e Arteve çel pavionin me vepra të artistëve Shqiptarë

galeria-e-arteve

Ndërsa në sallen e ekspozitave prej ditësh qëndron e hapur ekspozita me kryevepra Italiane e njëmijë e nëntëqindës, në krah të saj, në Galerinë Kombëtare të Arteve, është çelur pavioni me vepra të artistëve Shqiptarë, ish-studentë të Akademive Italiane të Artit. Sipas studiueses Esmeralda Dalipi, pavioni përmban rreth 30 piktura dhe …

Më shumë

“IDEALE DHE VEPRA ARTI” në Galerinë Kombëtare të Arteve

Më datën 24 qershor 2016, ora 19.00, Galeria Kombëtare e Arteve dhe Muzeu Ludwig – Muzeu i Artit Bashkëkohor, Budapest kanë kënaqësinë të prezantojnë për publikun ekspozitën “IDEALE DHE VEPRA ARTI / Një përzgjedhje veprash nga koleksioni i Muzeut Ludwig, Budapest”. Ekspozita vjen si rezultat i një bashkëpunimi të vazhdueshëm …

Më shumë